Kaç Kişi Satın Aldı?

Posted on 29. Eyl, 2010 by in Oyun

Amnesia: The Dark Descent Türkçe yamasını yayınlayalı iki gün olduğu andaki indirilme sayısı 533 idi. Şu anda 600′ü geçmiş olan bu indirilme sayısı gösteriyor ki oldukça fazla sayıda kişi bu oyunu oynuyor. Peki, bu 600 kişiden, kaç kişi oyunu satın aldı? Benim yaptığım Türkçe yamaya bir sürü teşekkür eden “emeğe saygılı” (!) toplumumuzdan, kaç kişi [...]

Amnesia: The Dark Descent Türkçe yamasını yayınlayalı iki gün olduğu andaki indirilme sayısı 533 idi. Şu anda 600′ü geçmiş olan bu indirilme sayısı gösteriyor ki oldukça fazla sayıda kişi bu oyunu oynuyor.

Peki, bu 600 kişiden, kaç kişi oyunu satın aldı? Benim yaptığım Türkçe yamaya bir sürü teşekkür eden “emeğe saygılı” (!) toplumumuzdan, kaç kişi oyunu satın aldı?

Biraz Frictional Games hakkında konuşalım.

Frictional Games kimdir? Frictional Games, İsveç’in güneyinde, Helsinborg’ta kurulu olan bir oyun firmasıdır. Firmayı kuran iki kişi, Thomas ve Jens, İsveç’teler, geri kalan üç kişi ise dünyanın geri kalanında. Mesela İspanya’da olan Luis var. Toplamda 5 kişiden oluşan bir firma bu. Düşünün yani, Amnesia gibi bir oyunu 5 kişi ile yapmışlar.

İkincisi, bu firmanın arkasında devasa yayıncılar yok. CapCom, Konami, EA, Activision gibi devasa yayıncılar bu firmanın arkasında değil. Bu adamlar kendi imkânları ile yapıyorlar işlerini. Eğer siz oyunu satın almazsanız, başka hiçbir şekilde gelir elde edemeyecekler.

Şuradaki yazımda belirttiğim şekilde olmayan oyunları satın almayan insanları anlarım. Kredi kartı olmayan insanları da anlarım. Ama şu yamayı indiren 600 kişinin de kredi kartı yok mu?

Bu adamlar kaç defa firmayı kapatmanın eşiğine geldi. Türkçe yama çıktı diye çok sevinen arkadaşlar, bu güzel oyunu yapan insanları tebrik etmek bu kadar mı zor? Benim bloguma gelip de crack soran insanlar var. Bana teşekkür edeceğinize, gidin bu güzel oyunu yapan insanlara teşekkür edin. Bu adamlar oyun yaptıkça ben size Türkçe yama yaparım.

Amnesia: The Dark Descent Türkçe Yama

Posted on 26. Eyl, 2010 by in Türkçe Yama

Söz verdiğim gibi, hafta sonuna yetiştirdim! İşte karşınızda Amnesia: The Dark Descent Türkçe yama. Aylardan beri reklamını yapıp durduğum oyun çıktı. İncelemesini buradan okuyabileceğiniz oyunun demosu için yaptığım Türkçe Yamaya buradan erişebilirsiniz. Şunu belirtmeliyim ki, oyunun hikâyesi dehşet dolu. Açıkçası ben ilk oynayışımda tam olarak anlayamamışım. Bunu da notları çevirirken gördüm. O yüzden oldukça özendim. [...]

<!--:tr-->amnesia<!--:-->
<!--:tr-->Screen_Screenshot_000<!--:-->
<!--:tr-->Screen_Screenshot_002<!--:-->
<!--:tr-->Screen_Screenshot_003<!--:-->
<!--:tr-->Screen_Screenshot_004<!--:-->
<!--:tr-->Screen_Screenshot_006<!--:-->
<!--:tr-->Screen_Screenshot_007<!--:-->
<!--:tr-->Screen_Screenshot_010<!--:-->
<!--:tr-->Screen_Screenshot_011<!--:-->

Amnesia: The Dark Descent Yama

Söz verdiğim gibi, hafta sonuna yetiştirdim! İşte karşınızda Amnesia: The Dark Descent Türkçe yama.

Aylardan beri reklamını yapıp durduğum oyun çıktı. İncelemesini buradan okuyabileceğiniz oyunun demosu için yaptığım Türkçe Yamaya buradan erişebilirsiniz.

Şunu belirtmeliyim ki, oyunun hikâyesi dehşet dolu. Açıkçası ben ilk oynayışımda tam olarak anlayamamışım. Bunu da notları çevirirken gördüm. O yüzden oldukça özendim. Oyunun hikâyesinin atmosferi üzerinde oldukça büyük bir etkisi var. Lovecraft okuyanlar ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır. Sadece okuyarak bile dehşet duyabilirsiniz! Kaldı ki, iki gün önce notları çevirerek uyuduğumda bir kısmının rüyama girmesi durumun boyutunu çok iyi anlatacaktır.

(daha fazla…)

Amnesia: The Dark Descent 1.0.1 Yaması Çıktı

Posted on 23. Eyl, 2010 by in Oyun

Özellikle ATI X 1000-serisi ile ilgili sorunları ortadan kaldırmaya yönelik olan yama çeşitli seviyelerdeki birçok doku hatasını da ortadan kaldırıyor. Bazı diğer hataları da ortadan kaldıran yamaya ve değişim kaydına buradan ulaşabilirsiniz. Türkçe yamada ise sadece Daneil’ın günlükleri kaldı. Yeni dönemim çoktan başladığı için hızlı ilerleyemiyorum. Haftasonuna bitmesini umuyorum. Not: Bu yama Steam versiyonu ile [...]

Özellikle ATI X 1000-serisi ile ilgili sorunları ortadan kaldırmaya yönelik olan yama çeşitli seviyelerdeki birçok doku hatasını da ortadan kaldırıyor. Bazı diğer hataları da ortadan kaldıran yamaya ve değişim kaydına buradan ulaşabilirsiniz.

Türkçe yamada ise sadece Daneil’ın günlükleri kaldı. Yeni dönemim çoktan başladığı için hızlı ilerleyemiyorum. Haftasonuna bitmesini umuyorum.

Not: Bu yama Steam versiyonu ile çalışmamaktadır.

Neden Türkçe Yama?

Posted on 21. Eyl, 2010 by in Eleştiri, Türkçe Yama

Bu yazıyı serzeniş babında yazmak istemezdim açıkçası; ama geçen yıllar boyunca motivasyonunu çok çabuk kaybeden bir insan haline geldim. Zannedersem öldürmeyen darbe daha güçlü kılar sözü benim için öldürmeyen darbe sakat bırakır olarak işliyor. Her neyse… Ben de her insan gibi annemin karnından doğduğumda İngilizce bilmiyordum. Hatta aslına bakarsanız, 4 sene öncesine kadar bildiğiniz lise [...]

<!--:tr-->02<!--:-->

Bu yazıyı serzeniş babında yazmak istemezdim açıkçası; ama geçen yıllar boyunca motivasyonunu çok çabuk kaybeden bir insan haline geldim. Zannedersem öldürmeyen darbe daha güçlü kılar sözü benim için öldürmeyen darbe sakat bırakır olarak işliyor. Her neyse…

Ben de her insan gibi annemin karnından doğduğumda İngilizce bilmiyordum. Hatta aslına bakarsanız, 4 sene öncesine kadar bildiğiniz lise İngilizcesini bile pek bildiğim söylenemezdi. Dolayısıyla yabancı sitelerde takılamıyor, filmleri izleyemiyor, kitapları okuyamıyordum. Hele ki oyunlarda ancak Age of Empires II: The Conquerors‘ın Campaign kısımlarında ne yapmam gerekeni anlayabiliyordum. Daha derin hikâyesi olan oyunlardaysa bir şeyi anlamam imkânsızdı. Resident Evil 3′ün bir bulmacasında sırf İngilizce bilgim yetmediği için üç ay takıldığımı hatırlarım… (Ayda bir kere oynuyordum ama!)

(daha fazla…)

Sayfa 1 / 3123