Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok
Kategori: Bilgisayar Oyunları

Amnesia: The Dark Descent

İlk oyununa Türkçe yama yaptığım ve ikinci oyunu için de aynı çalışmaya başladığım Penumbra serisi‘nin yapımcısı olan Frictional Games’in Amnesia: The Dark Descent (Hafıza Kaybı: Karanlık Nesil / Karanlık Çöküş / Karanlık İniş) isimli yeni oyununu bir süredir yakından takip etmekteydim.
Önce Unknown (bilinmeyen) kod adıyla duyurdukları oyunun, IGF yarışması için ilk bölümü tamamen bitmiş, oyunun son halinde olacak hemen hemen her şeyi içerecek şekilde bir demosunu yapmışlar. Bu yazının devamında bir demo linki bekleyen varsa avucunu şimdiden yalasın.

Demoyu halka açmadılar, yakın zamanda da açmayacaklar. Ama Penumbra serisinden edindiğim tecrübe ile bu oyunun ezber bozan bir korku ve oynanış anlayışı güdeceğini bildiğimden, şimdiden heyecanlanmaktayım. Yukarıdaki trailerımsı şey de, bu heyecanımı arttıracak yönde işlem yapmakta.

2 şey demişler
  1. Bakalım Penumbra’dan sonra nasıl gidicek bu oyun. Bana Darkness Within adlı bir Puzzle oyununu hatırlattı. Mekandan ve hareket tarzından olsa gerek.

    Not : Videodaki oyuncu biraz yeteneksiz herhalde 🙂

    canpahali 19 Kasım '09 tarihinde | Cevapla
  2. Oyunun programcılarından birinin “aydınlatma” konusunda aştığı gayet açık.

    Yalnız dünyadaki oyun piyasasını angutların yönettiğini düşünürsek, Penumbra serisinin duyulmamasını geçtim, mükemmel programlama yeteneğini takdir etmeyi bile akıl edemeyeceklerdir.

    Onlar da ancak IGF gibi yarışmalarda adlarını duyuraraktan, “işten anlayan” üç beş kişinin kutlamasına mazhar olarak yola devam edecekler.

    Yazık…
    Graphic Whore’lar dünyayı ne hale getirdi…

    Tanshaydar 21 Kasım '09 tarihinde | Cevapla

Söz uçar yazı kalır