Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok

2D Oyunlar

Bilkent’te Bilgisayar Mühendisliği okurken veya sonrasında başka arkadaşlara yardım amaçlı yaptığım 2 boyutlu oyun projeleri aşağıdaki gibidir.


Space Bomber


Tüm kodunu kendi yazdığım Space Bomber, tamamen Java ile yazılmış olup uzay temalı bir Bomberman oyunudur. Görsellerin bir kısmı da tarafımdan hazırlanmış olup, diğer çalışmaların atıfları oyunun kendisi içinde mevcuttur.
Kaynak Kod Mevcut, [PC, MAC, LIN, LINx64]


Pang Pang


Tüm kodunu kendi yazdığım Pang Pang (Nancy Sinatra’nın Bang Bang parçasına gönderme), tamamen Java ile yazılmış olup efsanevi Pang oyununun tarafımdan yapılmış imitasyonudur. Görsellerin büyük kısmı da tarafımdan hazırlanmış olup, diğer çalışmaların atıfları oyunun kendisi içinde mevcuttur.
Kaynak Kod Mevcut, [PC, MAC, LIN, LINx64]


Feeding Bobby


Tüm kodunu kendim yazdığım Feeding Bobby, tamamen Java ile yazılmış olup Feeding Frenzy isimli oyunun 2D klonudur. Görsellerin tamamı internetten araklama, free of use falan filan.
Kaynak Kod Mevcut, [PC, MAC, LIN, LINx64]


Stacker


Tüm kodunu kendi yazdığım Stacker, bir firma ile oyun makinesi yapma üzerine konuşmamızdan sonra kendilerine sunduğum demodur. JWJGL kütüphanesi kullanılarak OpenGL ve Java ile yazılmış olup Stacker oyununun tarafımdan yapılmış imitasyonudur. Görselleri de tarafımdan hazırlanmış olup, kaynak kodu ve çalıştırılabilir dosyası içindedir.
[PC, MAC, LIN, LINx64]


Silent Hill TR: Arcade


Silent Hill TR: Arcade, yine Java ile yazmaya başladığım browser tabanlı bir oyun. Yine kendine ait bir senaryosu olan bu oyun, FPS türünde ve Arcade tarzında bir oyun olacak….
Artık olmayacak, çünkü bu proje uzun bir süre önce rafa kalktı ve burada yapmak istediğim her şeyi zaten önümde mevcut olan projelerde uyguluyorum.

[İptal Edildi]


Java, OpenGL, LWJGL, Box2D vs. kullanımına hakim olmama rağmen ilerleyen yaş ve artan sorumluluklar nedeniyle her ay kıytırık bir 2D oyun atamıyorum ortaya artık. Onun yerine daha ciddi projeler ve hikâye odaklı yapımlar ile ilgileniyorum. Onları da ilgili menünün altında görebilirsiniz.

Söz uçar yazı kalır