Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok
Kategori: Bilgisayar Oyunları, Eleştiri

Darkness Within 2 – The Dark Lineage

Blogumda Ahmet isimli bir arkadaş Penumbra’ya benzer bir oyun sormuştu. Ben de git forumlara sor demiştim; ama sanırım şu anki oyun paylaşım forumları bu soruya cevap verebilecek yeteneğe sahip değil.

HD film çılgınlığına kapıldığım Ünal kardeşimi ziyarete gittiğim bir gün bir korku oyunu indirdiğini söyledi. Hemen kurup oynamaya başladık. Oyunu kurarken patlattığım google araması ile birlikte, geçtiğimiz Mayıs ayında çıktığını gördüm. Dolayısıyla haberim olmamasına şaşmadım; ama bunun bir de ilk oyunu vardı ve ondan da haberim yoktu.

Tamamiyle “Lovecraft tarzı bir hikâye” söylemiyle çıkan oyunda yapımcılar bunu oldukça zorlamışlar. Zaten oyunun ismi bile (The Dark Lineage – Karanlık Soy) doğrudan Lovecraft çağrışımı yapıyor. Oyunu bir çırpıda bitirerek hikâyenin tamamının Lovecraft tarzı bir hikâyeye sahip olduğunu gördüm. Ayrıca arada bir kullanılan Lovecraft alıntıları ve hatta kitapları olayı tamamen o evrene sokmayı başarmış.

Oyunu açtığımda doğrudan “Penumbra çakması” yorumunu yaptığımı söylemekten utanç duymuyorum. Çünkü hikâye, oynanış ve etkileşim neredeyse aynı, sadece Penumbra’nın HPL motoru daha ayrıntılı bir yapıya sahip. Bu oyun ise CPAGE isimli bir motor kullanıyor. Her iki motorun da ortak noktası kullanıldıkları oyunların yapımcıları tarafından geliştiriliyor olmaları. Onun dışında özelleştikleri alanlar biraz daha farklı gibi geldi bana. Ama oynanışın haddinden fazla benziyor olması biraz sıkıntılı olmuş.

Ama anlatacağım bu değil. Oyunun bir yerinde yapımcıların adlarının geçmesi beni çok şaşırttı. Çünkü yapımcıların adları: Onur Samli,Oral Samli ve Galip Kartoglu. Yani Darkness Within serisi Zoetrope Interactive isimli İstanbul’da yer alan bir oyun stüdyosunun yaptığı bir oyun.

Tamamiyle Türk yapımı olan bu oyunun Türkçe dil desteği yok. Hatta Türkiye’de satışa bile çıkmadı. İnternet sitelerinde de Türkçe dil desteği yok. Bu durumu çok iyi anlıyorum çünkü Türk oyuncuların genel profili bu oyunu oynayabilecek zekâ seviyesinin oldukça altında. Firmanın bu adımının oldukça yerinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü verimsiz toprağa tohum atılmaz.

Benzer bir şekilde, Kukla İnteraktif‘in KonserVE isimli oyununu duymadıysanız biraz araştırın. Kendi türünün üçüncü standardını ortaya koymuş olan oyun maalesef Türkiye’de gereken ilgiyi yeterince göremeyecek hiç. Dolayısıyla bu tip oyunlarda yurtdışını hedeflemek Türkiye’deki oyun stüdyoları için daha akıllıca bir karar olacaktır. Ve belki de Türkçe altyazı desteğiyle kısıtlı bir dağıtım olarak satışa sunulmalıdır.

Ama ben size Kukla İnteraktif’i takip etmenizi öneririm. Sürprizlere hazırlıklı olun 🙂

18 şey demişler
  1. Tansel Bey Acaba Bunun İçin Türkçe Yama Hazırlayacakmısınız? Şimdiden Teşekkürler.

    within 5 Ekim '10 tarihinde | Cevapla
  2. Oyun zaten Türk yapımı, ayrıca oynanış mekaniğinde metinlerin kullanılış şekli herhangi bir dil eklentisinin yapımcılar dışında eklenilmesini engelliyor.

    Tanshaydar 5 Ekim '10 tarihinde | Cevapla
  3. Yapımcılarla Görüşseniz Belki Size Yardımcı Olabilirler Bilirsiniz Birinci Oyununda Serbest Bir Oyun Yapısı Yok Ama Bu İkinci Oyununda Var Özellikle Türk Oyunu Olduğu İçin Çok İstiyoruz Türkçe Oynamayı.

    Within 9 Ekim '10 tarihinde | Cevapla
  4. “Bu durumu çok iyi anlıyorum çünkü Türk oyuncuların genel profili bu oyunu oynayabilecek zekâ seviyesinin oldukça altında.”

    Kesinlikle katılmıyorum.Bu tür oyunları her oyuncu kesimi kaldıramaz Adventure -survival horror gibi oyun türlerini oynamak sadece zaman ve birazda çaba ve tabi dil ister.Ama bu şekilde genel anlamda sanki bütün Türk oyuncular anlamıyormuş gerizekalıymış gibi lanse edilmesi çok üzücü ve ters bir yorum olur.Türk firması bir oyun yapacak üstelik üssü Türkiyede olacak ama yurt dışında satacak.Çok saçma ve akıl sınırları dışında bi öküzlük resmi olur bu durum.Bu şekilde “ben oyun yaparım yurt dışında satarım tr dil desteğide koymam” nah satarsın sen bu oyunuyurt dışında…

    Alper 27 Kasım '10 tarihinde | Cevapla
  5. “Çaba ister”

    Eh, kendin söylemişsin. Eğer ortalamayı yükselten oyunculardansan ne mutlu sana. Ayrıca, kaç tane Türk oyuncu gördün ki bunun tersini savunabiliyorsun? Bir oyun forumlarını baştan sona gez bakalım. Bulduğun gerizekâlı insan sayısı akıllı insan sayısının en az yirmi katıdır.

    Ben diyorum ki bu tür oyunları oynamak zekâ ister. Yetenek değil zekâ. Zevk meselesine girmeyeceğim; ama o oyuncuların çoğu beğenmediği için oynadığını savunsa bile; ben zekâlarının yetmediğini iddia ediyorum. Ha bana zevkine uymadığını ispatlayabilecek olan varsa o ayrı. Ama Amnesia’ya bile sıkıcı diyen bir adamın aradığı tek şeyin Black Ops tarzında bir oyundur, ki zekâ gerektirmez.

    ————————–
    “Türk firması bir oyun yapacak üstelik üssü Türkiyede olacak ama yurt dışında satacak. Çok saçma ve akıl sınırları dışında bi öküzlük resmi olur bu durum.”

    Kim oluyorsun da buna karışabiliyorsun ki? Oyun dediğin bir yazılımdır, oyun firması da bir yazılım firmasıdır. Yazılımını istediği yerde istediği şekilde pazarlayabilir. Oyunu indirdin de Türkçe çıkmadı diye canın mı yandı? Adamlar uğraşmışlar, çalışmışlar ve ürünü piyasaya sürmüşler. O ürün üzerinde zerre kadar desteği olmayan, hatta dağlar kadar kösteği olan Türk oyunculardır. Bu oyun üzerinde bir şey söylemeye de hakları yok.

    Kaldı ki, bence en doğrusunu yaptılar. Ben olsam ben de Türkiye’de satmam, direk yurtdışını hedef alırım, en azından oyuncuların ortalama zekâ seviyesi daha yüksek bir kitleye hitap ederim. Ha, “önüne geleni öldür git” tarzında bir oyun yapacak olursam da, ilk hedefim Türk oyuncular olur.

    ————————-
    “nah satarsın sen bu oyunuyurt dışında…”

    Nah satarlar? Satmayı geç, ödül bile aldılar. Sen kendi halinde “nah satarlar” diye eğlenmeye devam et.

    Tanshaydar 27 Kasım '10 tarihinde | Cevapla
  6. “Crysis’in ilk parti olan 3000 kopyasının ilk beş günde satışının büyük bir başarı olduğu bildirildi”

    “Haberdeki bir diğer önemli detay ise Aral firması tarafından Türkiye’ye getirilen 3 bin kopyanın 5 günde tükenmesine…”

    Bu oyun 3 yılda ve “16 MİLYON DOLAR” harcayarak tamamlandı+yılında oyunu seçildi.

    Vaybe!Ne demeli sence?

    KAYNAK:
    http://www.chip.com.tr/konu/Crysis-Turkiye-de-1-haftada-3-Bin-satti_5048.html
    =====================================================
    “Türk firması bir oyun yapacak üstelik üssü Türkiyede olacak ama yurt dışında satacak. Çok saçma ve akıl sınırları dışında bi öküzlük resmi olur bu durum.”

    Burayı yanlış anlamışsın ya neyse…
    =====================================================
    Bu ne hız yorum yaptım 2 dakka sonra silinmiş…

    Bir soru;

    Satın aldığın oyunlarımı Türkçeye çeviriyorsun yoksa korsan kullandığın oyunlarımı çeviriyorsun?

    Alper 14 Aralık '10 tarihinde | Cevapla
  7. Sana biraz temel bilgi vereyim, çok eksiğin var.

    – Bir oyuna çok para harcanması o oyunun çok başarılı olacağını göstermez. Tam tersi de geçerlidir (vice versa). Bkz. Hellgate London. Bkz. Amnesia: The Dark Descent.
    – Bir oyunun 3 yılda yapılması o oyunu çok başarılı yapmaz. Bkz. Alan Wake.
    – Çok büyük reklam kampanyaları ve Türkçe ambalaj ile 5 günde 3000 adet keçi boku bile satılır. Daha önce yabancı bir firmanın Türkçe oyun çıkardığı görülmediği için meydan boş bulundu.

    Ne demeli sence?

    İkinci dediğine gelirsek.
    Yanlış filan anlamadım. Türk firması olan ve üssü Türkiye’de bulunan bir firmanın ürününü yurt dışında satmaması için HİÇBİR sebep yok. Hiç kimsenin de bu seçime karışma hakkı yok, kaldı ki cahil bir zıpçıktının hiç hakkı yok. Gülmezler bile, o derece.
    Halen bu savını destekleyecek bir şey sunmadığın gibi, beni yanlış anlamakla itham etmenden, verdiğim cevapları dahi anlamamış olduğunu çıkarıyorum. Kaldı ki bu, durumu vahimleştiriyor. Ki dediğimi tekrarladım, yine anlamaz ve beni anlamamakla itham edersen bundan sonra tartışmak için yeter ve gerek zekâdan yoksun olduğuna kanaat getireceğim.

    Son dediğine gelecek olursak. Spam’ler ve senin gibi arka arkaya flood yapanlar için yönetici onayı var. Yani mesajlarının görüntülenmesi için yönetici onayı gerekiyor. Tabi yorumunu gönderdikten sonra bir daha o yoruma bakmadıysan orada “yorumunuz yönetici onayı bekliyor” yazısını da görmemişsindir.

    Soruna gelirsek. Sitenin sağ tarafında Steam ID diye bir şey var, bir bak bakalım. Sen dediğinin arkasında olan insan görmedin mi hiç? Eğer ki ömrün boyunca aynadakiler dahil etrafındaki tüm insanlar iki yüzlü ve dediklerinin ardında olmayan tiplerdiyse, bu yazdıklarını anlayış ile karşılayacağım. Aksi taktirde, gerizekâlı bir oyuncu kitlesinin aşağılık kompleksinden kurtulamamış bir üyesi olarak kafamda yer edeceksin, dolayısıyla zihnini genişletmeye ve ufkunu açmaya çalışmayı bırakacağım.

    Ekleme: Başarılı oyun mu görmek istiyorsun? Al sana başarılı oyun: Blizzard Entertainment’in devasa online rol yapma oyununun son genişleme paketi ilk 24 saat içinde 3.3 milyon satarak yeni bire rekora imza attı.

    Vay be! Ne demeli sence?

    Tanshaydar 14 Aralık '10 tarihinde | Cevapla
    • burada paylaştığınız bilgilere dayanarak oyunu oynamaya karar verdim, oynadım ve bitirdim. şunu söyleyebilirim ki senaryo ve grafikler vasatın çok altında ve bahsettiğiniz gibi aman aman zeka gerektiren bir tarafı yok..sadece bir bulmacası biraz uğraştırdı ondada ipucunu hatalı vermişlerdi..

      serhan 8 Ekim '11 tarihinde |
  8. ya sen m2 lovecraft ımı diyosun o pvpyi benim arkadaşım kurduda

    x 22 Aralık '10 tarihinde | Cevapla
  9. Şimdi şunu bir anlayayım bir yandan haklısın türk oyuncuların çoğu ergen ve küfürbazdır ama sen tüm türk oyuncularına gerizekalı diyorsan sende onlardan biri olduğun için yorumunu doğru bulurum.TR dil desteği olan ve türkçe konuşan bir oyun en az 50 tl bile olsa ben öğrenci olmak için okuyan bi adamım az bi miktar param olur ve o paraları kenara kor.o oyunun orjinalını alırım ama türkçe dil desteği olmayıp türkleri takmıyan firmalar için tek bi lafım var türklerde sizi takmaz hiç kusurlarına bakmasınlar korsan dvd 10 tl desek orjinal 30 tl ben gider orjinal alırım fark etmez.Böyle yaparlarsada türkler hep korsan alıyo derler sanki korsan almak çok iyi hep çöpe gidiyor dvd ve cdler sonuç olarak ben kendi şahsım adına korsan almaya pek meraklı değilim.

    Briqhtlord 15 Şubat '11 tarihinde | Cevapla
  10. Şimdi senin gibi oyuncular varken, tüm Türk oyuncularını aşağılamak abesliğin daniskası olur. Elbetteki bir genelleme yapmıyorum. Yapamam, çünkü tanıdığım çok fazla profesyonel oyuncu var. Ama 28 yaşına gelip de “ben önüme geleni öldürür aksiyonuma bakarım aga” diyen oyuncular da gördüm.

    Üstteki yorumlarda da dediğim gibi, siz kendi halinizde eğlenin, “Türkler de sizi takmaz” deyin, adamlar ödül aldılar. Siz kafanızı kuma gömmeye devam edin. İyi işi takdir edecek insanlar sadece siz değilsiniz.

    Tanshaydar 15 Şubat '11 tarihinde | Cevapla
  11. Çok merak ettiğim bir oyundu ve atmosfer olarak istediğimi verdi bana, ancak bulmacalarını çözmekte zorlandım… Bitiremedim de çünki eski evin bodrumu diye indiğimiz o mahsenlerde bir yerde takıldım kaldım… Sanırım eski mezarların olduğu odaydı. Hiç bir canavar ile karşılaşmadım ancak müzikleri karşılaşmış kadar yaptı beni 🙂 türk oyunu olduğunu da çok geç öğrendim

    Gökhan 6 Eylül '11 tarihinde | Cevapla
  12. Atmosfer olarak başarılı bir oyun. Ayrıca hikâye olarak da birkaç pek bilinmeyen Lovecraft hikâyesinin karışımı olmuş.
    Şahsen ben başarılı buldum. Yayıncı da başarılı bulmuş ki, iki oyunu kapsayan bir bundle bile sürüldü piyasaya.

    Tanshaydar 6 Eylül '11 tarihinde | Cevapla
  13. Bence de başarılı bir oyundu. Bir ara tekrar oynayıp bitirmeliyim umarım save dosyalarım duruyordur 🙂

    Gökhan 7 Eylül '11 tarihinde | Cevapla
  14. basitmiş ya.
    silent hill serisi – penumbra serisi-amnesia derken diğer oyunların tadı kaçtı be artık.
    yorumlara baktımda; türk oyunu diye oynayanlar ile türkçe olmadığından oynamayanların savaşına tanık oldum. değmez gençler! ödül mödül hikaye!türk oyuncu zeka düzeyini tartışmak ayrı bir saçmalık, bizde çok oynanan “vur öldür ilerle” oyunları dünyada da çok satanlar listesinde. yani ne “yok efendim en iyisini türkler bilir” ne de “yok efendim gavur başka biz gerizekalıyız” demenin alemi yok.
    cevap şu: bizde oyuncu sayısı-helede orjinal oynayan oyuncu sayıcı- daha az olduğundan pazar küçük ,oyun kültürümüz yok. oyun oynama yaş ortalamamız düşük. yoksa durumu zeka düzeyiyle alakalandırmak çok da zekice değil zanlımca.
    zaten vasat civarı bir oyun için bu kadar tartışmanın alemi yok. bunu oynayacağınıza açın silent hill oynayın, açın portal falan oynayın. ha hepsini oynamışsanızda bu oyun size çok da bir anlam ifade etmez zaten.
    özetle boş zamanı çok olan arkadaşlara öneririrm diğer arkadaşlar için zaman kaybıdır. gidin körebe falan oynayın daha çok eğlenirsiniz.

    sarmisak 23 Kasım '11 tarihinde | Cevapla
  15. Haklısın biz Türk’ler olarak yapımcılarımıza fazla destek olamıyoruz. Ama suç birazda onlarda. Örneğin çıkalı bir hayli zaman olmuş ama varlığından haberimiz bile yok. Reklam yapamamışlar. Duyuramamışlar.

    sLeyMan 3 Eylül '12 tarihinde | Cevapla
  16. (Mesaj süreleri çok zaman önceymiş, yinede geç olsada hak yerini bulsun diye yazıyorum, umarım dediklerim anlaşılır) uzun yazı kendine güvenen okusun 🙂

    Kesinlikle Tanshaydar haklı (genelde bu tarz blog yapanlar o kadar dürüstçe yazmaz, dürüstlüğü için ayrıca tebrik ediyorum) ama ne yazıkki demek istediğini tam olarak anlamaya çalışmak yerine, yok efendim nasıl türk oyunculara laf edersin, türk oyuncuları kale almazlarsa vs vs…

    Tespit: söylenenleri anlamamak yada anlamamaya çalışmanın altındaki neden milliyetçilik, bende her türk gibi (evet her türk gibi, çünkü milliyetçilik kimsenin tekelinde değildir, olamaz) milliyetçiyim ama bu söylenenleri anlamama engel değil…

    Adamın anlatmak istediği çok basit aslında biri hafif kabul eder gibi olmuş ama detayları yazaraktan kabul etmektende kaçmaya çalışmış, genelde yaşları küçük olanlar yada Türkçe dil olmaması bahaneleri vs.. adam detaya girmiyor, zaten önemide yok, önemli olan sonuç ve sonuçta çoğunlukluk bu tarz oyunlarda kaçıyo, sebebini biliyoruz ama kabul edemiyoruz..

    yaşı küçük olsun olmazsın (ki hepsinin yaşı küçük değil, sadece bu açıklamayla olayın içinden çıkamayız, azımsanmayacak kadar çok kişininde yaşı büyük) sonuç olarak oyuncu kitlemizin çoğu genelde, ilerle ateş et, fazla düşünmeye gerek kalmasın,sadece eğlenelim tarzı bir bakış açısında, ve bizler orginal oyunları azda olsa almadan Türkçe dil olayının başlamayacağını yada artmayacağını anlamıyolar bile…

    Bir inattır gidiyo, Türkçe dil olmazsa almayız demekki bizi takmıyolar vs…
    Adamlar diğer yerlerde önce o ülkenin dili ile giriş yapmadılar, İngilizce ayrı Allah’ın emri..
    insanlar orginal oyun aldıkça o ülkelerin dilleride eklenmeye başladı, artık küçük ülke demeden bir sürü yerin dublajlı oyunu en azından altyazılısı mutlaka çıkıyor. bunun için önce almak lazım,bu inat onlara değil bize kaybettiriyor ne zaman anlayacak çoğunluk…

    Biz almadan Türkçe dil çoğalmayacak, crysis deniyo gerçekten yazılanlara inanamıyorum, Türkçe dil oldu fiyat uygun tuttular gördünüzmü bakın çok sattı vs.. yazılarıda kimden çıkıyo,

    Türkçe dil oldu fiyat uygun tuttular yinede çok satmadı, crytek’dekiler bile inanamadı ama seriye başlandı diye ve yine umutlarını kaybetmediklerinden seride dublaja devam ettiler ama nafile, ryse: son of rome oyununda dil ve fiyata rağmen o kadar az sattığı için microsoftu ikna bile edemediler Türkçe dublaj olayına…

    Crytek, kurucuları türk, Türkçe dublaj vardı, fiyat uygun tutuldu ve oyunda oyun dünyasında çıktığı yıl olarak her zaman hatırlanacak kadar ses getirdi dünyada (bir sürü yabancı, önceden çıkmış süper oyunlar diye bahsederken hemen crysis 1’den bahsedelerler) ve yaklaşık 30 küsür milyonla (galiba 35-36 civarı yanlış olmasın) avrupadaki en büyük genç nufüs’a sahip olmamıza rağmen oyun çok çok az sattı. neyin başarısından bahsediyorsunuz, paragrafı baştan okuyun,

    yada yine yazim, Crytek, kurucuları türk, Türkçe dublaj vardı, fiyat uygun tutuldu ve oyunda oyun dünyasında çıktığı yıl olarak her zaman hatırlanacak kadar ses getirdi dünyada o kadar iyidi yinede milyonlar satmadı, ha unutmadan hemde bir özelliği varki en çok oynanan türdeydi, ilerle vur -çoğunluk rahatlıkla oynayabilirdi- bu baş yapıtı ama ne oldu, bu saydıklarımdan sonra bu ülkede yıllardır Türkçe dublajlı dünya çağında hemde türklerin kurduğu firmanın yaptığı, hemde uygun fiyatlı oyun çıkıcakta beklenen an gelicekte milyonlarca satmayacak… evet satmadı, bu şartlardaki oyunu bile millet forumlarda paso korsan aradı yazık…

    şimdi olay şu, diğer yabancı firmalar crytek’in bu politikasını izledi, crytek kurucusu söylemişti bir söyleşide (ha bazı yazılar var, yok 3000 kopya sattı, şöyle oldu vs.. bunlar gaz olsunda satış artsın diye yapıldı daha sonra satmaya devam etti ama bu yazıları yazanlarda bizde daha sonraki satışlar artsa bile o sayıların yetersiz olduğunu biliyoruz)

    ve gördülerki (yabancı firmalar) kurucular türk,oyun dünya çapında süper, fiyat uygun, Türkçe kaliteli dublaj var yinede korsan arıyolar ve kale almıyolar, dedilerki burda bu iş yaş, anca çok alıcaklar sonra dublaj.

    işte crytek sayesinde fırsat gelmişti çoğu oyun Türkçe dublaj olabilirdi ama gezmeye,yeme içme, saçma sapan bir sürü yere sigara içki vs.. verilen bir dünya paradan kesemediler, her zamanki gibi -bedava emek yemeye devam etmek istediler-, sonuç türk oyuncuları kaybetti, emin olun böyle, asıl kaybeden bizleriz, yabancı firmaların kayıpları bizden çok daha az…

    Tanshaydar, böyle yazmak istermi, zekadan bahsedip gerçekleri yazmak istermi sanıyosunuz, ama adam mecbur kalıyo bu duruma üzüldüğünden, sinirlendiğinden yazmak zorunda kalıyo, sonrada adamı bu duruma belkide en çok üzülenlerden birine saldırıyosunuz, yok türk oyuncularına nasıl böyle dersin, belkide doğrudur ne de olsa sende türk oyuncusu sayılırsın gibi saçmalıklar vs.. adam oyun zekasından bahsediyo daha çok, gerçi bu zamanla normal zekayada sirayet edebilir ama neyse..

    Bir yerleri ve birşeyleri korumaya çalışmaktan vazgeçseniz, gerçeği daha rahat görüceksiniz, dışarda anket yap kesin çoğunluk, türk oyuncuların zekasında eksik noktalar belirticektir,

    mesela sabır eksikliği, grafiklerin süper olmamasından dolayı oyuna ısınamama probleminden dolayıda oyunu kötüleme ve oynamama vee bu düşüncesini diğerlerine aktarma manyaklığı (bu manyaklık söylemem lazım, bırakta diğerleri kendileri baksın) vs.. vs…

    gördüğünüz üzere zeka ortalama düşüklüğünü açıklayacak bazı olgular var, illa direk zeka akıl olarak düşünmeyin, ne yazıkki durum bu, şu anda da aynı, kaç sene geçti ama olay bu…

    umarım mesajıma bakan, onaylayan olurda boşa gitmez,

    olaya sinirle bakıp, bir yerleri ve bir şeyleri korumaya çalışınca gerçekleri saptırma politikası devreye girer. ne gereği var, direk gerçek gibi huzurlusu yok…

    ayrıca unutmadan bazıları, ben bitirdim kolaydı, hiç zorlanmadım fazla zekaya gerek yokmuş gibi küçümseme yapıyo, sonrada anlatılan basit şeyleri anlamadığında, insan acaba demeden edemiyor….?

    Mesajı okuyupta, değer veren heleki anlayıpta hak verenlere şimdiden selam olsun, belkide yıllar sonra mesajı görüpte destek çıkanlara, hak verenlere, geçmişten geleceğe selam olsun 🙂

    Son olarak şimdiye kadarki çalışmaların için çok teşekkürler Tanshaydar ve gelecekteki olası çalışmaların, emeklerin için şimdiden çok sağol, kolay gelsin…

    insanlar ısrar etsede sen uygun oldukça bu işleri yap, kendi işlerini ve aileni ihmal etme, sonuçta birilerinin maaşlı elemanı değilsin, altyazı bekleyen arkadaşlarda biraz anlayışlı olsun, bu işler kolay değil… benim için Net’ten şunu bul deyince üşenipte bir bakmayacak kişiler var, düşününki bu adam zorunda olmadan neler yapıyor, değerini bilmemiz lazım…

    tartışmaya, kavgaya gerek yok, biz türkler hepimiz kardeşiz, fikir ayrılıkları olabilir ama kardeş olduğumuzu unutmamamız lazım, hele ki dünyada ve içerde kazanın kaynadığı bugünlerde …

    Magneto 31 Aralık '15 tarihinde | Cevapla
    • Bir düzeltme: yanlış anlama olmasın, Crytek’in kurucuları Türk derken Crysis Türk oyunudur demiyorum. sadece firma kurucuları Türk, ama firma almanyada, alman sermayesi, oyun üstünde çalışanlar çoğunlukla Alman vs.. vs.. dolayısıyla oyun dünyada alman oyunu olarak biliniyor. yinede demek istediğim oyunun çok satması için bir sürü yön var, kurucuları Türk diye o yüzden yazım…

      Magneto 31 Aralık '15 tarihinde |

Söz uçar yazı kalır