Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok
Kategori: Silent Hill, Yazılım

Silent Hills P.T. PC Versiyonu – PS Store’dan Kaldırılan Oyun Artık PC’de

Başlık nasıl clickbait oldu ama 😀

Ama yalan da değil hani. Geçenlerde Unity forumlarında takılırken Silent Hill 4: The Room‘u Unity’de yapan kişi ile özel muhabbetimde daha fazlası yapılabilir mi acaba diye konuşmuştuk.

Bilmeyenler için, Silent Hill 4: The Room’da Henry’nin odasının Unity3D’de yapılmış hali şöyle:

Ne yazık ki çeşitli “copyright” durumlarından dolayı bu versiyonun oynanabilir bir demosu indirilmeye sunulmadı. Ha ben edindim ve oynadım, ama aynı sebeplerden dolayı ben de paylaşamam. Bir süre kendim de Silent Hill 2’nin açılışındaki lavabo sahnesini yapsam mı diye düşündüm; Silent Hill 3’te Heather’ın uyanış sahnesi vs dedim…

Ama sonra öyle bir şeye denk geldim ki…

Silent Hills P.T. Unity içinde yeniden yapılmış:

Eğer indirmek isterseniz, oyunun sürümleri şurada yer almakta: http://jedlondo.itch.io/punity

İşin güzel yanı, bu yeniden yapım görsel kalite olarak Silent Hills P.T.’ye yaklaşmış durumda. Geçtiğimiz hafta boyunca Allison Road diye kafa si… ütüleyen arkadaşların şu durumda sessiz kalması ne kadar acı.

Windows 32bit, 64 bit, Mac, ve Linux sürümleri oynanabilir durumda, performansı da oldukça iyi. P.T.’yi oynama imkânı olmamış kişilser için bulunmaz nimet olan oyunun merak edenler için geliştirme aşaması hakkındaki bilgiler de şu blog yazısında mevcut.

İnanmayanlar veya merak edenler için ekran görüntüleri ise şöyle:

10 şey demişler
  1. Piçsin. 🙂 Ben de tam sürüm oyunu pcye çıkacak zannettim. 🙂

    junmisugi84 31 Temmuz '15 tarihinde | Cevapla
  2. Ve… Sonradan, senin piçliğinden dolayı değil, kendi mallığımdan dolayı yanlış anladığımı fark etmem ile birlikte başlayan sancılı süreç….

    junmisugi84 31 Temmuz '15 tarihinde | Cevapla
  3. oyunun boyutu küçük ve buna bağlı olarak hemen bitiyor.

    Ersin 18 Ağustos '15 tarihinde | Cevapla
  4. Konuyla ilgili değil ama yazılarınız sayesinde Lovecraft ile tanıştım ve çok sevdim. Sitenizi takip ediyordum ve The Last Door oyununu önerdiğinizi okudum. Amnesia seven birisi olduğunuz için zevkinize güvenerek oynadım ve çok beğendim. Tabi Lovecraft ismini araştırınca eserlerini okumaya başladım. Şu ana kadar 3 hikayesini okudum ama çok sürmeden tüm hikayelerini bitiririm. Bu başarılı yazarla tanışmama fırsat olduğunuz için teşekkür ederim.

    barisck 25 Ağustos '15 tarihinde | Cevapla
  5. 2 gün sonra çıkacak olan soma hakkında incelemeni bekliyorum kardeşim haberin olsun ;D

    freeman 20 Eylül '15 tarihinde | Cevapla
    • Hahaha, çok isterdim 😀 ; ama maalesef bayramda memlekette yoğun olacağım için hemen oynama imkânım olmayacak. Dolayısıyla hem oynamam, hem incelemem, hem de Türkçe çevirim biraz gecikecek 🙁

      Tanshaydar 20 Eylül '15 tarihinde |
  6. Ooo tr çeviri geliyorsa ben de o zaman oyunu beklemeye alıyorum. Sen ne zaman çevirirsen o zaman oynarım. Bu arada oyun baya güzele benziyor daha az önce steam den yükledim 3-5 dk deneme sürüşü yaptım. Şimdiden kolay gelsin diyelim o zaman. Aman yeni yetmeler duymasın başını şişirler sonra. Bence okuyunca bu mesajı sil sen kardeşim 😉

    freeman1930 22 Eylül '15 tarihinde | Cevapla
    • Sıkıntı değil, eskiye göre biraz daha olgunlaştım. Öyle herkese sivri dilli, ters cevaplar veren kişi değilim artık, o yüzden pek dert etmiyorum. Çeviriyi yapmak istiyorum, ama hafta sonundan önce bitmez diye düşünüyorum, çünkü yıllık izin de kullandım gerçek hayattaki işler fena birikti, anca toparlarım.

      Tanshaydar 27 Eylül '15 tarihinde |
  7. nasıl indiriliyor?

    görkem 6 Haziran '17 tarihinde | Cevapla

Söz uçar yazı kalır