Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok
Kategori: Linux

Linux Remote Desktop ile Windows’a Bağlanmak

İş yerinde, ki genelde de tercih ettiğim gibi, performans ve kolaylık açısından Linux işletim sistemi kullanmaktayım. Tabi bu konudaki bir numaralı tercihim openSUSE, 12.1 sürümü ile beni benden aldı. Gnome 3’ün shell-extension özelliğine girmiyorum bile. Her neyse.

Linux kullanıyorum, local serverlar çok güzel çalışıyor, işimi gücümü hallediyorum; ama iş karşıdaki sunucuya bağlanıp kurulum/düzenleme yapmaya geldiğinde Windows’a geçip bağlantımı kuruyordum. Neden? rdesktop diye bir güzelliğin farkında değildim de ondan.

Şanslıyız ki, Linux’ta rdesktop diye bir (işletim sistemi gözetmeksizin) uzak masaüstü bağlantısı sağlayan bir program var. Başka hiçbir şey kurmanıza gerek yok, rdesktop yüklüyse Linux sisteminizde, karşıdaki bilgisayar Windows Server 2008 de olsa, Windows 95 de olsa bağlanabiliyorsunuz.

Şimdi işin asıl güzel kısmı geliyor. rdesktop, openSUSE 12.1’de öntanımlı olarak geliyor! Diğer Linux dağıtımlarındaki durumu bilemiyorum; ama paket yöneticinizde rdesktop diye aratırsanız muhtemelen bulacaksınız.

5 şey demişler
  1. Size çok daha ileri ve yeni bir yazılım tavsiye ediyorum incelemenizde fayda gördüm http://www.desktopgate.com

    Cem Aydın 23 Aralık '11 tarihinde | Cevapla
    • Çok teşekkürler. Yalnız Desktpgate ücretli bir program, rdesktop ise ücretsiz ve açık kaynak bir program. Ayrıca karşıdaki bilgisayara bir kurulum yapmayı gerektirmiyor.
      İş yerinde kendi bilgisayarımı kullanıyorum ve iş yerinden kendi bilgisyarım için lisans almak pek mantıklı gelmiyor. “Windows’a geç” şeklinde bir tepki oldukça mantıklı olurdu.

      Tanshaydar 23 Aralık '11 tarihinde |
  2. üstad merhaba, diyelim bende 3 tane PC var aynı ağ üzerindeler. işletim sistemleri linux-windows ve mac os x ben windowstan linux ve mac os x e uzak bağlantı yaparak tek pcden diğerlerini kontrol etmek istiyorum. 1 ekran var windows yüklü kasaya takılı diğerleri ağda çalışır vaziyette ping atılıyor. bunları nasıl tek bir pc den remote desktop gibi kontrol edebilirim windowstan windowsa yaptım ama farklı işletim sistemleri için ilk defa deneyeceğim.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

    ahmet 6 Mart '14 tarihinde | Cevapla
    • Uzak Masaüstü Bağlantı istemcileri genelde platform bağımlı çalışırlar. Üç ayrı işletim sistemi kullanıyor olmanız durumu güçleştiriyor. Linux’u asıl makine yaparak hepsine erişip yönetmeniz mümkün, ama sizin konumunuzda Windows işi yokuşa sürüyor. Bildiğim kadarıyla 2X firmasının platform bağımsız çözümleri vardı, ona bakabilirsiniz.

      Tanshaydar 6 Mart '14 tarihinde |
  3. Tanshaydar says teşekkür ederim deneyeceğim sitesinden baktığım kadarıyla blackberry,
    ios, Android dahil yönetebiliyor. Çok teşekkürler.

    ahmet 7 Mart '14 tarihinde | Cevapla

Söz uçar yazı kalır