Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok
Kategori: Linux

Windows’tan EXT4′e Erişmek

Geçtiğimiz günlerde sıfırdan kurduğum openSUSE 11.3 Windows’un NTFS kısımlarına çok rahat bir şekilde erişebiliyordu (gnomesu nautilus). Yalnız Windows’tan Linux’un EXT4 kısmına erişme ihtiyacım olmadı hiç. Kaldı ki zaten eşitleme sistemini kullandığımdan her yerden erişebiliyordum. Ama geçtiğimiz günlerde Kernel Headerlarla oynarken gene bir şeyleri bozdum. Yok anlamıyorum, zaten 11.2’de rpm paketi yapacağım diye yastık niyetine kullandığım pre-built headerlar nerede kaldı da ben doğrudan işin içine ettim bilmiyorum. 11.3’ü yeniden keşfetmem gerekiyormuş. Her neyse, gene driver kodlarını derlerken işi batırdım, olay bu.

Ha, işi batırdım, ama Windows’ta olmayan müzik cd’lerinden flac olarak ripleme işlemini Banshee ile yaptıktan sonra müziklerim Linux kısmında kaldı. Tabi ben işin içine edince de müzikleri kurtarmadan format atmak istemedim. Ama bir sorun vardı, Linux doğrudan NTFS kısımlarına erişebilirken, Windows’ta EXT2/3/4 kısımlarına erişim yok. Ext2read ile tanışmam da böyle oldu.

Ekran Görüntüsü

Çok rahat bir şekilde Ext ile formatlı olan kısımları tanıyan ve /dev/sdaX şeklinde hemen gösteren program tek bir çalıştırılabilir(executable) dosyadan ibaret. Almak istediğiniz dosya ve klasörleri sanki indiriyormuşçasına istediğiniz yere kaydeden program son versiyonuyla LVM2 desteği de getirmiş.

Programı buradan indirebilirsiniz.

biri bir şey demiş
  1. Çok teşekkürler..

    Aybars Işıklı 26 Ağustos '10 tarihinde | Cevapla

Söz uçar yazı kalır