Aslında bu yazıyı “Silent Hill’in Bana İş Hayatında Katkısı Ne Oldu?” başlığıyla yazmayı planlıyordum; ama böyle bir şeye gerek yok, zira yazının içeriğinde Silent Hill ile ilgili bir bilgi vermekten ziyade Silent Hill Türkiye’yi yönettiğim zamanlardan kalma bir tecrübenin dün yazdığım bir teknik dökümanda güçlü bir dayanak noktası olmasını anlatacağım.
Ağustos ayından bu yana Fumera Ar-Ge firmasında Yazılım Mühendisi sıfatı altında çalışıyorum. Şimdiye kadar kayda değer pek bir şey yaptığım söylenemez belki; ama en azından PDF ve Tutorial manyağı oldum ilgli süre boyunca. Ayrıca kayda değer olmama konusunda şöyle ilginç bir şey de var. Hani tamam, sayfayı ben açmadım, bana şaka yapmak isteyen bir arkadaş açmış; ama silinme sebebinin Kayda değer olmayan kişi olması biraz koymadı değil.
Konuya dönecek olursam, geçen gün bir iş görüşmesi sırasında Benchmark uygulamaları hakkında teknik döküman hazırlanmam istendi, yazının içeriği ve savunmam gereken görüşü şu an için açıklayamam; ama teknik deliller kullanmam gereken yerde aklıma doğrudan gelen örnek Silent Hill: Homecoming’ten oldu. Silent Hill: Homecoming’in PC versiyonu 2008 Kasım ayında çıktığında, birçok kişi çalıştıramamaktan, çalıştıranlar da performans düşüklüğünden yakındı. En ilginç olay ise ATI Radeon x1950 gibi bir ekran kartının oyunu açamadığı halde, benim o zamanki dandik HP Pavillion bilgisayarımın nVidia 7200 GO ekran kartının oyunu açabiliyor olması oldu.
Şimdi bu iki ekran kartının benchmark sonuçlarını paylaşmayacağım, merak eden versa Google amca hepinizin dostu; ama Radeon olanın diğerinden çok daha güçlü olduğu aşikâr. Tabi buradaki istatistikî veriyi dökümanda kullanmaktan çekinmedim ve yazının kabul edildiği haberini de aynı akşam aldım.
Demek ki neymiş? Silent Hill hayatın her alanında fayda sağlayabiliyormuş.