Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok
Kategori: Android

Polypad C508 Android Sürücüsü

Polypad c508İş yerinde önümdeki bazı projeler için Android (ve sonrasında maalesef iOS ve W8) uygulamaları geliştirmem gerekiyor. Dolayısıyla son birkaç gündür Android ile ilgili tutorial, ders, rehber, örnek kodlar inceliyor ve her ne kadar sevmesem de Android geliştirmede en stabil IDE olan Eclipse‘i kullanarak (normalde Netbeans dışında bir şey kullanmam; ama nbAndroid şu anda yeteri kadar stabil değil…) emülatör kullanıyordum. Tabi cihazın donanımını kullanmam/test etmem gerektiği zaman hiçbir işe yaramıyor emülatör.

Dolayısıyla bu duruma hızlı ve ucuz bir çözüm getirmem gerekiyordu ve tam o sıralarda ShiftDelete.net’te fiyat performans incelemesi olan bir tablet gördüm. Birkaç günlük tereddüt ve araştırma, hatta yine bu bloga yorumlarıyla katkıda bulunan Gökhan’ın da tableti benden önce alıp onay vermesi ile sonunda ben de klavyeli kılıfı ile birlikte bastım siparişi ve ertesi gün gelmesi gereken şey üç gün sonra geldi. Her neyse, elimde inciğine cinciğine kadar kurcalayabileceğim, hatta bozabileceğim bir android cihazı var şu anda…

Tabi birkaç gün tabletten ve Android sisteminden merağımı aldıktan sonra artık kodlarımın test edilmesine geldi sıra ve sağlam bir hüsran yaşadım. Android SDK’nın Device listesinde bu tableti bir türlü göremiyordum. SDK’nın kendi içinde gelen sürücülerin hiçbir şeye yaramıyor olması bir yana, internette yaptığım yüzlerce arama da sonuçsuz kaldı. Bunun üstüne Windows 8 bir masaüstü bilgisayar kullanıyor olmam tuz biber olup imzasız sürücüleri yüklemeyi engelliyordu.

Bir gün boyunca ofiste hiçbir şey yapamayıp sadece bu olayın çözümünü araştırdıktan, tablete format çakıp var olan driver’ları editleyip denedikten sonra Polypad’in SourceForge hesabındaki tüm dosyaların üzerinden geçmeye karar verdim, sonunda da muradıma erdim.

Untitled

İlgili sürücüyü gidip aramayın ve teker teker denemeyin diye buraya ekliyorum. Windows 8 kullanıyorsanız bilgisayarınızı gelişmiş seçeneklerle yeniden başlatarak imzasız sürücü yüklenmesini aktif etmeniz gerekmektedir.

04 Şubat 2013 19:43 11 yıl önce
8 MB
1.793
USBDriver.zip
 
USB Driver

1.793

Tablet incelemesini, fiyat performans karşılaştırmasını yapmamı bekleyenler boşuna bekliyorlar çünkü internette videosu bile var bu işin, bana mı kaldı? Ama şu klavyeli kılıf çok iyi de oldu, çok güzel iyi oldu. İlgilenenler Polypad klavyeli kılıf diye arayabilirler, 7″ tabletler için harika bir şey.

Söz uçar yazı kalır