Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok
Kategori: White Night

White Night OyunGezer’in Kasım Sayısında

OyunGezer dergisi Kasım sayısında White Night için yarım sayfalık bir tanıtım ayırmış. Açıkçası hiç beklemediğim bir durumdu bu. Daha önce çeşitli yerlerde White Night’a internette rastlayıp, yapımcısının Türk olduğunu görünce tebrik etmek isteyenler mesaj atmıştı. Bu defa bir derginin aynı şekilde yer vermesi çok şaşırtıcı oldu 🙂
DVD içerisinde “İnternette yeni bir Amnesia moduna rastladık, yapımcısı Türk çıktı” diyerek de kurulum paketini vermişler sağolsunlar.


Yazının sonunda söylenen söz, gerçekten mânidar:

Ne diyelim, Türk yapımı böylesine güzel modlar gördüğümüze şaşırmayacağımız günler de gelir umarız.

Kendilerine teşekkür etmiştim, buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ayrıca Yılın Modu oylaması halen sürüyor. Bu oylamanın önemi şöyle, en çok oy alan ilk 100 mod ikinci aşamada jüri tarafından oylanacak. Yani eğer White Night ilk 100’e girerse, Cry of Fear ve Underhell gibi modlara karşı bir şansı olacak.

Bu bağlamda destek veren oyun sitelerine teşekkürü bir borç bilirim:
TrGamer
OyunGezer
Bölüm Sonu Canavarı
Tom’s Oyun
Talha Turhal
Beyaz Gazete

Yeri gelmişken bir yanlış anlaşılmayı da düzeltmek isterim. Haber başlıkları ve tanıtımlara bakınca sanki White Night’a oy toplamanın tek sebebi bir Türk tarafından yapılmış olması gibi gözüküyor.

Kesinlikle öyle değil. White Night, birçok otoriteden övgü dolu sözler aldı. 15.000 defadan fazla indirildi. 9’un üzerinde bir puan ortalamasına sahip. Birçok açıdan gerçekten başarılı bir yapım, ve başarısını hakediyor. Tabi insanların vakit ayırıp White Night’ı oynamayacakları için en kolay yol milliyetçilik damarını tutuşturmak gibi görünüyor.

Eğer aksini düşünüyorsanız, kesin bir yargıya varmadan önce White Night’ı bir deneyin, görün. GameFront’un ve OyunGezer’in dediği gibi “mod değil, yeni bir oyun” diyecek misiniz, demeyecek misiniz. Bir kez olsun korkudan zıplamazsanız burada yazdıklarımı yiyeceğim 😀

Bu arada, bir sonraki mod için hikâyeyi yazıyorum bu aralar. Amnesia için olmayacak bu mod, ve bu defa Türkiye içerisinde geçecek.

8 şey demişler
  1. Oyunun bir Amnesia The Dark Descent modu olmaması biraz üzdü beni.Genellikle Penumbra gibi korku,gerilim birazcık olsun hüzün olan çarpıcı konulu oyunlar oynarım.Philip’in hikayesi gerçekten beni heyecanlandırmıştı.Seni 14 yaşındaki bir takipçin olarak ; Konusu güzel olan bir oyun bekliyorum,çünkü senden genellikle güzel modlar,yapımlar çıkıyor.Şu an tek beklediğim senden güzel bir mod ve Frictional Games’ten Penumbra serisi tarzında bir oyun.Türkiye’de geçmesi gerçekten güzel düşünülmüş.İnşallah bende bilgisayar programlama-mühendisliği okuyacağım.Başarılarının devamını diliyorum.

    Amnesia Hastası 6 Aralık '11 tarihinde | Cevapla
    • Teşekkür ederim.
      Senaryo yazmak en iyi yaptığım işlerden biri, ve bir sonraki mod için White Night’tan daha kaliteli bir senaryo yazdığıma inanıyorum. Bakalım neler olacak.

      Tanshaydar 8 Aralık '11 tarihinde |
  2. Sağlam bir mod yapacağınıza eminim.Şimdiden kolay gelsin.

    AmnesiaHastası 8 Aralık '11 tarihinde | Cevapla
  3. Okulumda White Night ve Penumbra & Amnesia ile ilgili sunu yaptım.Projeksyondan bazı resimler,senin yapımların vb.Müzik olarakta Penumbra Requiem’in menü müziğini koydum.White Night ile ilgili bir tanıtım yaptım.Sınıfın yarısı benden White Night adlı modunu istiyor.Acaba izin verirsen senin modunu cd lere yazıp sınıftaki arkadaşlarıma verebilirmiyim ? Tabi izin verirsen.(Moduna hayran kaldılar.)

    AmnesiaHastası 8 Aralık '11 tarihinde | Cevapla
    • Elbette. White Night zaten ücretsiz dağıtılan bir mod. OyunGezer kendi DVD’sine koymuş. Ücretsiz bir modun daha çok kişi tarafından oynanması benim için olabilecek en güzel olaydır. Eğer birkaç gün beklerseniz Türkçe’sini de normal paketin içine yerleştireceğim, onu indirip yazarsınız. Hemen yapmak isterseniz, Türkçe paketi de yazacağınız CD’ye ekleyip talimatları da yanında verirseniz, diğer arkadaşlar sıkıntı çekmez.
      Hazırlık okurken ben de Silent Hill 2 ile ilgili bir makale (essay) yazmıştım. Hoca çok beğenmişti o zamanlar 😛
      İlgi ve alâkanız ve yaptıklarınız için teşekkürler 🙂

      Tanshaydar 8 Aralık '11 tarihinde |
  4. Küçüklüğümden beri korku-gerilim oyunlarına ilgim olmuştu.Asıl sizin bize böyle güzel bir mod verdiğiniz için ben teşekkür ederim.Benim asıl amacım bu son zamanlarda grafiğe önem verilmiş pof poflanarak üretilmiş oyunları insanların aklından silmek.Frictional Games gibi bağımsız yapımcılara bir şans vermek gerekir.Amnesia TDD – Penumbra serisi ve modlar (özellikle Türk bir yapımcının oda siz oluyorsunuz :D)Tabi Amnesia TDD ve Penumbra gibi oyunlar cd ye kopyalamam korsana girdiği icin, 5-10 arkadaşım aramızda para toplayarak orjinal aldık.Daha 7.sınıfa gittiğim için ancak cd yazıp böyle güzel bir modu dağıtmak geliyor elimden.Zaten şu an notlarımda iyi, OKS kurbanı olduğum için derslerime ağırlık veriyorum.Nası olsa hayalim Bilgisayar programlama…(Bu blogu aylardır takip ediyorum ve oyun bilgisinin yarısını sizden öğrendim bu konuda size teşekkürlerimi sunuyorum.)

    AmnesiaHastası 9 Aralık '11 tarihinde | Cevapla
    • Faydalı olabildiysem ne mutlu bana 🙂

      Tanshaydar 9 Aralık '11 tarihinde |
  5. Türkçe paketi yerleştirmenizi 4 gözle bekliyorum…

    AmnesiaHastası 9 Aralık '11 tarihinde | Cevapla

Söz uçar yazı kalır