Tanshaydar'ın Mekânı
Başka bir şey yok
Kategori: Türkçe Yama

Amnesia: The Dark Descent Türkçe Yama v2.0

8 yıldan uzun süre önce çevirisini yapıp yayınladığım ve tam çeviri modu White Night‘ı yaparak 2011’in en iyi tek oyunculu modu ödülünü kazandığım Amnesia: The Dark Descent’e geri döneceğim aklımın ucundan bile geçmezdi…

Ne var ki, geliştiriciler boş durmayıp oyuna achievement, hard mode vs filan ekleyince, kalan üç beş eksiği de tamamlayıp, üstüne bir de Justine için yaptığım yamayı da entegre etmek en iyisi olacak dedim.

Bu konuda zannedersem bana teşekkür etmek yerine küfretmeyi tercih eden arkadaşları es geçip, beni bu güncellemeyi yapmak için dürten Kenan Çay‘a teşekkürlerimi sunarım.

Bu yama ile birlikte:

  • Amnesia: The Dark Descent oyunu tamamen Türkçe olmaktadır.
  • Justine eklentisi bu yamaya dâhildir, o da tamamen Türkçe olmaktadır.
  • Hard mode (Zor Mod) için gerekli çeviriler de eklenmiştir. O modu da istediğiniz gibi oynayabilirsiniz artık.
  • Ufak birkaç düzeltme yapıldı.
  • Eğer yama ile ilgili bilgilere yeniden göz atmak isterseniz, 8 yıl önceki yazıma bakabilirsiniz.

Türkçe Yamayı indirebilirsiniz!

14 Mart 2021 23:51 3 yıl önce
469 KB
58.783
amnesia_tr_v2.0.exe
 
Amnesia: The Dark Descent Türkçe Yama v2.0

58.783

27 şey demişler
  1. Çok güzel bir fikir olmuş yamayı en kısa zamanda deneyeceğim. Peki senin yaptığın ek pakette de türkçe vardı sanırım bu paket onunla da uyumlu olacak değil mi?

    eonder87 12 Aralık '18 tarihinde | Cevapla
    • Merhaba,
      Benim yaptığım ek paketten kastınız White Night ise, o bir tam çeviri modu. O zaten çıktığı günden beri Türkçe. Amnesia’nın kendi dil dosyaları veya dosya yapısı ile bir alâkası yok.

      Tanshaydar 12 Aralık '18 tarihinde |
  2. Yamanın ilk versiyonunu daha önce kullandım ve çok beğendim, herhangi bir bozuk çeviriye rastladığımı hatırlamıyorum ancak justine DLC’sini oynamak istedim ve açıkçası bu konuda ingilizcemin yetmeyeceğini düşündüm. Bir umut tarayıcıma “amnesia dark descent justine türkçe yama” yazdım ve şükürler olsun çevirmişsiniz; mutlu oldum ancak can alıcı nokta şu ki çalıştıramadım. Normal oyuna da göz attım justine’e de fakat Türkçe değildi. Teşekkür ediyorum ve açıkçası yardımınızı bekliyorum. (ayrı bir klasör demişsiniz aklıma geldi ancak nereye yüklemem gerektiğini seçemiyorum otomatik olarak config klasörüne atıyor ayrıca steam versiyonuna sahibim.)

    Angut degilimdiyenangut TRosokolops 16 Aralık '18 tarihinde | Cevapla
    • Merhaba,

      Eğer bu yamayı kullanıyorsanız, Justine eklentisinin de Türkçe olması gerekiyor, zira kendi bilgisayarımda kurup denedim. Bu yazıdaki yamayı indirip kurduktan sonra, Justine butonuna bastığınızda oyun Türkçe açılacak.

      Eğer orjinal oyun Türkçe olarak açılıyorsa Justine de açılmalı. Steam’den mi satın aldınız? Eğer steam’den aldıysanız zaten adres doğru, ama başka yerden aldıysanız, yamayı masaüstünde bir klasöre kurup içindeki dosyaları oyunun kurulu olduğu yerdeki config klasörünün içine atmanız yeterli olacaktır. Dosyaları üzerine yazın.

      Tanshaydar 17 Aralık '18 tarihinde |
  3. Amnesia’da çevrilmemiş ufak tefek yerler vardı diye hatırlıyorum, artık hepsi çevrilmiş sanırım. Ayrıca Penumbra’da (galiba Penumbra: Overture idi) çevrilmemiş 3-4 not vardı, galiba gözünüzden kaçmış, çünkü ben sizin bilinçli yapacağınızı hiç sanmıyorum. Gerek SOMA olsun gerekse Amnesia çevirileriniz çok kaliteli.

    berksancan 3 Şubat '19 tarihinde | Cevapla
    • Bütün oyunu çevirip ibneliğine iki notu bırakacak birisi değilim 🙂
      Sonuçta binlerce satırın yanında 50 satırlık bir yer gözden kaçmadıktan sonra niye çevrilmesin ki?

      Kaliteli oyuna kaliteli çeviri yakışır, ben elimden geleni yapmaya çalıştım 🙂

      Tanshaydar 5 Şubat '19 tarihinde |
  4. melware var kardeş yükleyemiyorum, truva atı buluyor

    hamza 11 Mart '20 tarihinde | Cevapla
    • Aklına geliyor mu hiç, hani ben saatlerimi, günlerimi harcadım bu çeviriyi yapmak için, 50 binden fazla kişi indirdi, içinde virüs olsun?

      Bak sırf senin için tekrar tarattım, hem de linkten indirip: virüs total linki burada. Antivirüs olarak ne kullanıyorsan verdiği hata yalan. İlle de bana virüs var bunda diyorsan, kullanmazsın olur biter.

      Tanshaydar 12 Mart '20 tarihinde |
  5. merhaba ben yamayı indirdim ve yapılması gerektiği gibi kurdum ancak olmadı yardım edebilirmisiniz

    borra 31 Mart '20 tarihinde | Cevapla
    • Oyunu nereden aldınız?

      Eğer steam’den almadıysanız yamayı masaüstüne kurup dosyaları oyunun kurulu olduğu klasöre atın.

      Orjinal yazımda (ilk Amnesia yamam içn yani) ekran görüntüsü de paylaşmıştım.

      Tanshaydar 1 Nisan '20 tarihinde |
  6. Ellerine sağlık

    Mert 25 Ağustos '20 tarihinde | Cevapla
  7. Amnesia Rebirth için yama yapmayı düşünüyor musunuz? Şimdiye kadarki yamalarınız için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.

    Mehmet 15 Eylül '20 tarihinde | Cevapla
    • Şu anda üzerinde çalışıyorum evet. Güzel sözleriniz için teşekkürler.

      Tanshaydar 21 Ekim '20 tarihinde |
  8. Abim merhaba, Silent Hill zamanlarında gerekse burada yaptığın işleri severek takip ediyorum. Sanırım uzun zamandır bloguna girmiyorsun (her zaman yazılan yorumlara 3-4 gün sonra cevap verirdin) nerelerdesin abi? Sürekli bloga giriyorum ancak pasif durumdasın. Gördüğüm kadarıyla Steam’de çoğunlukla çevrim içisin.
    Abim tüm Türkiye tek bir soru için burada, Amnesia Rebirth için Türkçe yama yapacak mısın?
    Aslında bakarsan cevap basit, kocaman bir EVET çeviri yapacağını düşünüyorum. Ne de olsa Frictional Games oyunlarını çevirmen bir klasik haline gelmiş durumda.
    Yoğunsun sanırım, işlerinde kolaylıklar dilerim.
    Sevgiler.

    Arturo 20 Ekim '20 tarihinde | Cevapla
    • Çevirilecek oyun olmasa demek ki iki üç sene buraya uğramasak soran eden olmayacak 🙂

      Tanshaydar 21 Ekim '20 tarihinde |
    • 🙂 Bloga mutlaka iki veya üç günde bir girerim, bir şey paylaşmamışsanız bile yeni yazılan yorumları okurum. Sizi ve burada olmayı seviyorum.

      Ayrıca, blog takipçileri de sizle paylaşmış ben de internette gördüm, malum yerlerde Amnesia Rebirth Türkçe yaması çıkmış. Ama onlar istediklerini yapa dursun, bizler sizi bekleyelim. Kaliteli oyuna kaliteli yama yakışır. Emeğinize kolunuza sağlık, Allah razı olsun. Sizi tanımayanlar utansın (o güzel kişiliğiniz, karakteriniz anlamında)
      Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
      Oyun bilgisayarımda yüklü ana menüye bile bakmadım, ana menüyü ilk sizin paylaştığınız Türkçe yama örnek görüntülerinde gördüm 🙂

      Oyunu herkes gibi ben de merak ediyorum, hiçbir yerden spoiler almadığım için de çok mutluyum. Oyunu bitirmek için değil, hikayeyi ve olayları kavramak için oynamak istiyorum. Bu yüzden sizin elinizden çıkmış yamayı kullanmak isterim.
      Konu olarak Cezayir’de bulunan Tin Hinan mezarında geçeceğini veya onlarla ilgili bir şey olacağını düşünüyorum. Ve büyük olasılıkla Orb küreleri hakkında olacak. İlk oyunda Daniel’in günlüğünde ve bulduğu notlarda sık sık Cezayir’de bulunan Tin Hinan’ın mezarından ve Orb kürelerinden bahsediyordu. Birinci oyunuyla çok bağlantılı olacağını düşünmüyorum, yani burada demek isteğim “birinci oyunu oynamadan ikinci oyunu anlamazsın” söylemi olacağını sanmıyorum. Ancak ufak tefek bağlatılar olacağına inanıyorum (Orb küreleri ve Tin Hinan mezarı gibi)
      Bunlar benim düşüncelerim, ne kadarı doğru ne kadarı yanlış orasını zamanı gelince kendim öğreneceğim.

      İnşallah Amnesia Rebirth hakkında detaylı bir inceme yazarsınız.

      Çok uzattım, sevgiler 🙂

      Arturo 21 Ekim '20 tarihinde |
    • 2008’den beri açık blog, bazen istatiskilere ve eski yazılara bakarak ben de kendime dair bazı çıkarımlarda bulunuyorum. Belli ki bu sene pek iyi durumda değilmişim 😀
      Bahaneyle belki yarım bıraktığım yazılara da geri dönerim.

      İsteyen istediği oyunu çevirebilir, bir sıkıntı yok. Niyet okumaya da çalışmamak lazım. Keşke ülkede tüm rekabetler böyle şeyler için olsa, her şeyin daha iyisini daha hızlı yapabilmek için yarışsak.

      Bir inceleme yazısı yazma planım var, oyunu oynarken kafamda bahsetmek istediğim birkaç mesele yerleşti, belki bazı sahneleri yeniden oynamam gerekiyor; ama daha çok karşılaştırmalı bir inceleme olacak gibi.

      Tanshaydar 24 Ekim '20 tarihinde |
  9. Rebirth vesilesiyle önce Amnesia: The Dark Descent’ı oynamak isteyenler olursa oyunu görsel olarak gayet iyi bir hale getiren Remastered mod sayfasını buraya bırakıyorum: https://www.moddb.com/mods/amnesia-the-dark-descent-remastered

    Önce modu yükleyin, yalnız fonts klasörünü kopyalamayın, çünkü Tansel Bey’in çevirisindeki Türkçe karakterleri uçuruyor. Daha sonra bu sayfada yeralan Türkçe çeviriyi kurun. Önce çeviriyi sonra modu kurarsanız herşey İngilizceye döner.

    İyi oyunlar.

    Merih 25 Ekim '20 tarihinde | Cevapla
  10. “Bu konuda zannedersem bana teşekkür etmek yerine küfretmeyi tercih eden arkadaşları”

    Böyle insanlar var mı hakikaten yahu? o.O

    Ben yalnızca kendi adıma size teşekkür ediyorum. Bu seriye ve yapımcı firmanın daha nice eşdeğer yapımına ve özellikle de korku türüne olan ilgi ve tutkunuzu yıllardan bu tarafa yitirmeyip bunu bir de bizlere de fayda sağlayacak şekilde defalarca kez taçlandırdığınız için çok teşekkür ederim.

    Onur AKSU 4 Mayıs '21 tarihinde | Cevapla
    • Maalesef fazlasıyla var. Bir dönem tüm yorumları yönetici onaylı hâle getirmek zorunda kalmıştım o yüzden. Tabii mesele o değil 🙂

      Güzel sözleriniz için çok teşekkür eder, iyi eğlenceler dilerim 🙂

      Tanshaydar 4 Mayıs '21 tarihinde |
  11. Hocam yama çok güzel teşekkürler öncelikle. Elinize emeğinize sağlık. Ancak yamayı kurduktan sonra bi yarım saat oynadım kaydete basınca oyundan attı beni ve oyunu kaydetmedi. Ayrıca butonların üstündeki bazı yazılar, ayarlar menüsündeki bazı ayarların yazıları yok oldu. Ancak asıl sorun devam et butonunun yok olması bu benden kaynaklı bir hata mı?

    Doğukan 25 Nisan '22 tarihinde | Cevapla
    • Bu başınıza gelen şey Amnesia: The Dark Descent için mi? Ona göre test edeceğim.

      Tanshaydar 25 Nisan '22 tarihinde |
  12. Hocam merhaba yükledim ama çalışmadı. Menü de türkçe olması gerektiği için oyunu tam olarak başlamadan yazayım dedim. kurulumu doğru yaptığımı düşünüyorum kontrol eder misiniz?

    ibrahim 28 Ekim '23 tarihinde | Cevapla
  13. merhaba yine ben Oyun dosyasının içerisinde /Amnesia/config/config 2 adet config oluşturduğum için çalışmamış. 2023 yılında bile %100 çalıştığını doğruluyorum. Teşekkürler emeğine sağlık

    ibrahim 28 Ekim '23 tarihinde | Cevapla
    • Bilgilendirme için teşekkür ederim. İyi eğlenceler dilerim 🙂

      Tanshaydar 31 Ekim '23 tarihinde |
  14. merhaba efendim ben bu yamayı kurmaya çalıştığımda hiçbir şekilde yapamıyorum. Büyük
    ihtimal benim bilgisizliğim ama rica etsem bana yardımcı olabilir misiniz. Ben yamayı indirdikten sonra kuruyorum ve sonrasında amnesia_tr_v2.0 isimli yüklediğim programı bir klasöre koyup oyunun bulunduğu dosyalardan config dosyasının içine atıyorum ama olmuyor. Ne yapmam lazım ve aynı zamanda doğru dosyayı mı confige attığımı bilmek istiyorum çünkü ben yamayı google üzerinden indirip kurduktan sonra aynı programı confige attım ama başka bir program da bulamadım. Yardım ederseniz çok sevinirim bu tarz yama kurma işlerinde hiç iyi değilim. Bu arada oyunu epic games üzerinden yükledim

    GalaxyCrusher50 31 Ocak '24 tarihinde | Cevapla
    • Merhabalar,

      Öncelikle yamayı buradan indirdiğinize emin olun. Sağda solda bazı tipler buradan yamayı indirip kendi sitelerine yüklüyor, sonra oyuna güncelleme gelince bunu takip etmeyip benim eski yamamı yayında tutmaya devam ediyorlar.

      Kontrol etmedim ama eğer oyuna güncelleme gelmediyse bir problem olmaması lazım.
      Masaüstüne bir klasöre kurduysanız, o klasörün içerisinde “lang_main”, “lang_ptest”, ve “base_english.lang” dosyaları olması lazım.
      Onları kopyalayıp, oyunun exe dosyasının (Amnesia.exe) olduğu klasördeki config klasörünün içerisinde kopyalayın.
      “Üzerine yazılsın mı?” gibi bir soru soracaktır muhtemelen, ona tamam deyin.

      Hızlıca bir ekran görüntüsü aldım: https://i.imgur.com/TYki9Ls.png
      Bu ekran görüntüsü bahsettiğim iki klasörü ve bir dosyayı seçili gösteriyor, ona dikkat edin.

      Yine olmadıysa bir bakayım belki güncelleme filan gelmiştir.

      Tanshaydar 31 Ocak '24 tarihinde |

Söz uçar yazı kalır